Skip to main content

Persoonlijke ervaringen

Klik op onderstaande quotes om persoonlijke ervaringen van enkele van mijn klanten te lezen.

MANDY: 'BEDANKT WEER! VOEL NU AL WAT MEER LUCHT LETTERLIJK'

Ik heb corona gehad en heb/had het nog regelmatig benauwd. Maar na de behandeling voel ik al wat meer lucht letterlijk!

Henny: 'Met een heerlijk relaxt gevoel naar huis'
Effect van Shiatsu: sinds Gooitske afgestudeerd Shiatsu therapeut is kom ik gemiddeld 1 x per 3 weken voor een behandeling. Als RA patiënt (reumatoïde artritis) heb ik een tekort aan energie en pijn in mijn kleine gewrichten. De behandeling zorgt ervoor dat ik mij lekkerder in mijn vel voel zitten, dat de pijn beheersbaar is. Ook het behandelen van mijn stress punten geeft mij minder pijn is schouders en nek. Na elke behandeling ga ik met een heerlijk relaxt gevoel naar huis ga en slaap ik lekker.
Jan: 'Ben en blijf mentaal beter in balans'
Diverse behandelingen voor diverse klachten hebben mij geholpen: Shiatsu-behandeling voor met name mijn benen, die te stijf waren om te gaan skiën. Na 2 behandelingen had ik geen problemen met skiën in Willingen. Een andere klacht betrof mijn pijnlijke schouder. Door Shiatsu was de pijn nagenoeg weg waarna natuurlijk herstel snel volgde. Ook mijn hand bovenop gaf eens klachten, een spier voelde beklemd aan. Door adequate Shiatsu was dit in een keer over. Tevens zorgen Shiatsu-behandelingen ervoor dat ik mentaal beter in balans ben en blijf.
Renée: 'Mijn energie gaat meer stromen'

In 2015 kwam ik voor het eerst bij Gooitske. Het jaar daarvoor had ik chemotherapie, bestralingen en operaties ondergaan. Ik was ontzettend moe, had veel klachten. Mijn immuunsysteem had klap na klap gekregen en door de chemo was ik abrupt in de overgang gekomen. Emotioneel moest ik een nieuwe balans vinden, eigenlijk was er in mijn hele leven sprake van een heroriëntatie. Ik deed er aan wat ik kon: van aanpassing van voeding tot ondersteuning door artsen en therapeuten op verschillende vlakken. Maar het schoot maar niet op en ik kon wel een extra steuntje in de rug gebruiken.

Alhoewel ik al regelmatig over Shiatsu had gehoord had ik toch geen idee of dit voor mij nog toegevoegde waarde zou hebben. Ik had al zoveel gedaan, zou dit echt helpen? Ik had voor mijn gevoel echter alleen maar wat te winnen. En bovendien sprak het me aan dat met Shiatsu het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt ondersteund. Als ik eerder had geweten welke impact het zou hebben, dan had ik Gooitske beslist veel eerder om ondersteuning gevraagd (ook al tijdens het behandeltraject dat voor de kanker was opgesteld)!

In Gooitske vind ik een lieve, hartelijke vakvrouw met veel (levens)wijsheid. Gedegen, kwaliteitsgericht en ook praktisch. Een dame die goed kijkt en luistert, zonder oordeel. Die de tijd neemt die nodig is. Zij loopt een stuk mee op mijn levenspad, helpt me met zachte hand op mijn weg naar een nieuwe balans. En hopelijk blijft ze me daarna helpen die te onderhouden! De behandelingen zijn rustgevend en prettig. Na afloop van elke behandeling voel ik me zoveel beter, het verschil is ontzettend goed te voelen en te zien! Mijn energie gaat meer stromen, ik slaap beter, ik kan me beter concentreren, mijn hoofd voelt meer open, ik ben minder moe. Mijn overgangs- en ontstekingsklachten zijn aanzienlijk verminderd. Inmiddels kan ik pas echt zien van hoever ik moest komen, ook dat ik nog een traject te gaan heb. Maar de Shiatsu helpt me nog steeds in een opgaande lijn!

Tijdens de behandeling kan ik naar eigen behoefte met Gooitske praten over alles wat me bezig houdt. Maar ik voel me ook vrij om dat niet te doen. Bij mij de buurt wordt ook Shiatsu aangeboden. Maar juist de wijze waarop Gooitske invulling geeft aan deze behandeling maakt dat ik voor haar kies, de extra reistijd heb ik er graag voor over.

Trienke: 'Ondervinding is een goede leermeester'

Ik ben als oefenpersoon bij Gooitske gekomen, zij zat voor examens en moest allerlei personen met verschillende aandoeningen behandelen. Ik had toen al geruime tijd last van pijnlijke duimgewrichten, niet alleen pijn bij beweging maar constant.

Na enkele behandelingen, d.m.v. drukpunten en vlinderen was de pijn verminderd en voelde het gewricht minder sponzig en dik. Kreeg toen te maken met endeldarmkanker, een voortraject met 25 bestralingen en tegelijkertijd “ lichte chemokuur ” via tabletten en daarna operatie. Kwam toen iedere week voor een Shiatsu-behandeling. Volgens mij heeft dit mij zodanig geholpen dat ik deze periode heel goed ben doorgekomen, geen misselijkheid, geen verbrande huid, niet extreme vermoeidheid. Volgens de radiotherapeutisch arts was ik een uitzonderlijke uitzondering, dit werd later ook door de chirurg beaamd. Zowel voor als na de operatie heb ik extra energie gekregen door de behandelingen, zeker na de hersteloperatie van darmstoma, toen mijn ontlastingspatroon weer op orde moest komen.

Op dit moment word ik maandelijks behandeld om mijn algehele conditie op peil te houden, de ene keer extra aandacht voor de duimgewrichten, een andere keer voor darm- lage rug- en heupklachten. Bijzonder hierbij is dat Gooitske warme handen heeft op de plekken die extra aandacht nodig hebben, die wel of niet door mij aangegeven/benoemd zijn, terwijl ik op andere plekken geen warme handen voel. Voor mij is dat ook een teken dat mijn lichaam reageert op de Shiatsu-behandeling.

Wetenschappelijk kan dit misschien niet verklaard worden, maar ondervinding is een goede leermeester.

Vincent: 'Ik werd weer diegene die ik was ..'

Via mijn vriendin kwam ik met Shiatsu in aanraking.

Ik had de ziekte van pfeiffer gehad en was weer gezond maar ik bleef moe.

Na het werk ging ik meteen op de bank slapen.

Door een paar Shiatsu behandelingen was ik niet meer moe en sliep niet meer na mijn werk. Ik werd weer degene die ik was voor de ziekte van Pfeiffer.

Andries: 'Maar de ruimte ervaren… dat is Shiatsu'

Shiatsu vind ik heel bijzonder en weet eigenlijk ook niet of ik het goed kan omschrijven. Dingen die ik omschrijf, zijn vooral dingen die ik kan bedenken.

Shiatsu gaat wat mij betreft meer over ervaren, voelen. Het voelt letterlijk opgeruimd. Alsof er ruimte ontstaat waar ik me niet bewust van was; er kan immers niet meer ruimte zijn dan er geweest is. Maar de ruimte ervaren… dat is Shiatsu.

Hein: 'de Shiatsu massage doet me goed en is ook nog heerlijk relaxed'

Ik heb sinds enkele jaren last van astma, voelde mij daardoor vaak moe en futloos. Van mijn vrouw, die al bij Gooitske onder behandeling was, kreeg ik de tip om ook eens naar Gooitske te gaan.

Eerst dacht ik Shiatsu, dat lijkt me wel erg alternatief en Oosters, maar dat viel mee. Het is een heel prettige behandeling, waarbij ik tijdens de massage merk dat ik meer lucht krijg en m’n ademhaling dieper en rustiger wordt. In het begin ben ik elke twee weken geweest, nu is dat ongeveer 1 keer per zes weken. Voor mij lijkt dat op dit moment een goede frequentie om goed te functioneren. Omdat de massage niet alleen gericht is op longen en ademhaling, maar op energiebanen in het hele lichaam, merk ik dat het ook een positief effect heeft op de rest van mijn lichaam. In het verleden had ik regelmatig ‘onrustige’, tintelende benen. Sinds ik bij Gooistke onder behandeling ben, treedt dat nauwelijks meer op.

Kortom, de Shiatsu massage doet me goed en is ook nog heerlijk relaxed.

Regula: ‘Ben erg blij dat er een shiatsupraktijk zo dicht bij is’

Ik ken Gooitske al een hele tijd en toen zij begonnen was met de opleiding voor shiatsutherapeute was ik af en toe ook proef-client.

Net als een auto regelmatig een beurt nodig heeft, geef ik dat mijn lijf tegenwoordig ook doormiddel van shiatsu. En hoe het dan allemaal zou voelen/zijn zonder valt nooit te meten, net zo min als dit zou kunnen bij homeopathie. Maar in essentie gaat het om de eigen beleving, en het doet mij gewoon goed, voel me opgeruimd en heb weer meer 'fut' na een behandeling.

Echter het voor mij opvallendst is het volgdende: Afgelopen eind juni kreeg ik een totale heupprothese rechts. Tegenwoordig, indien alles volgens het verwachte schema verloopt, moet men de volgende dag naar huis of wat er dan ook geregeld is... de patient is immers zelf verantwoordelijk. Dus ik ook, kon bij iemand zonder trap een tijdje inwonen; de fysio kwam de eerste week thuis, daarna moest ik er naar toe. Ongeveer 10 dagen en vlak vóór de operatie kreeg ik een shiatsu behandeling, en eenmaal thuis kwam Gooitske drie maal elke week even bij me om die rechter kant heel doelmatig kort te behandelen. Al tijdens het hele verdere traject zei de fysio regelmatig: je gaat als een speer... je herstelt zo vlug en krijgt de kracht weer terug in een tempo dat normaliter veel trager en langzamer gaat. Nou, dat noem ik nog eens een compliment! De fysiotherapeut kan het weten, hij heeft voldoende vergelijkingsmateriaal ook wat leeftijd betreft.

Dus ik ga zo door en ben erg blij dat er een shiatsupraktijk zo dicht bij is.